top of page

do 28 apr

|

Groningen

Food & Health: de hype voorbij

Tijd om een stapje terug te doen en te kijken naar de geschiedenis (en toekomst) van Food & Health.

Registration is Closed
See other events
Food & Health: de hype voorbij
Food & Health: de hype voorbij

Datum & plaats

28 apr 2022, 19:00

Groningen, Helperpark 306, 9723 ZA Groningen, Nederland

Over het event

Je kunt tegenwoordig niet om voedingshypes heen, het lijkt wel of elk jaar weer een nieuwe voorbij komt. Is het niet een voedselzandloper, dan is het wel superfoods of een Paleodieet. Is dit daadwerkelijk een trend, of kunnen we een duidelijk patroon zien? Wat kunnen we in de toekomst verwachten op dit gebied? Tijd om een stapje terug te doen en te kijken naar de geschiedenis (en toekomst) van Food & Health.

Tijdens dit evenement zal dr. Rina Knoeff (Rijksuniversiteit Groningen), o.a. verbonden aan de Aletta Jacobs School of Public Health, dieper ingaan op de geschiedenis van voeding en gezondheid.

Isabelle Blaes (leefstijlcoach bij Visiom) begeleidt dagelijks mensen naar een gezonde leefstijl. Ze weet als geen ander hoe je hypes moet beoordelen en in een wirwar van informatie zo goed mogelijk gezonde keuzes kunt maken.

Natascha Assies (Bewegingswetenschapster Medisch Centrum Zuid) zal meer vertellen over een ontwikkeling die zich in de toekomst van gezondheid steeds verder zal uitbreiden: the Quantified Self. Denk hierbij aan de integratie van technische toepassingen in je leven voor zeer specifieke dataverzameling. Een FitBit is nog maar het begin!

We zullen het evenement toepasselijk aankleden met gezonde hapjes en uiteraard een borrel.

Share This Event

bottom of page