top of page

do 28 mrt

|

Groningen

Healthy Finance

Hoe kan ik verstandig met mijn geld omgaan? Dat is een vraag die veel young professionals hebben.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Healthy Finance
Healthy Finance

Datum & plaats

28 mrt 2019, 19:00 CET

Groningen, Groningen, Nederland

Over het event

Hoe kan ik verstandig met mijn geld omgaan?

Dat is een vraag die veel young professionals hebben. Ondanks dat ze vaak een goede baan hebben blijven er voldoende vragen op financieel gebied over. Hoe zit het bijvoorbeeld met mijn pensioen? Of, wat kan ik nu beter met mijn geld doen nu de spaarrente niets oplevert?

Op donderdag 28 maart kregen 80 young professionals hier antwoord op. De avond werd gestart door financieel journalist en economist Erica Verdegaal. Zij nam ons mee in ons gedrag op het gebied van geld. Er werden verschillende tips gegeven hoe je je niet moet laten verleiden tot financiële uitgaven. Tip van de avond? Laat je rijk maken door de liefde! Door samen te leven is het veel goedkoper om een bepaald welvaartsniveau te halen dan in je eentje. Na de lezing van Erica Verdegaal konden de young professionals verschillende workshops volgen.

Zo gaf TKP Pensioen het inzicht dat we eigenlijk elke dag voor twee inkomens werken, één voor nu en één voor later. Hoewel een pensioen voor veel young professionals nog een ver van mijn bed show is werd er toch met veel aandacht geluisterd. Martijn van TKP liet daarnaast ook zien wat je zelf nu al kan doen voor je pensioen.

Merel van der Wouden gaf de young professionals handvaten om beter te kunnen onderhandelen. Hoe kun je het beste een salarisonderhandeling in gaan? Een onderwerp dat ook erg leeft bij de deelnemers. Een salarisverhoging vragen is best lastig, maar met de tips van Merel zijn de deelnemers er toch weer een stap op vooruit gegaan.

Vanuit de Rabobank werd advies gegeven over beleggen. Nu de spaarrente zo laag is, kan het best verstandig zijn om je geld voor langere tijd weg te zetten en zo rendement op te bouwen. Dat dit thema erg leeft onder de deelnemers was wel duidelijk, de workshop zat tweemaal vol.

Spreker gaf Erica Verdegaal verzorgde zelf ook een workshop. Zij deed testjes met de deelnemers om erachter te komen wat voor financiële persoonlijkheid ze hebben. Ben je een spaarder of een spender? Hier bleek dat hoe je opgevoed bent met geld erg van invloed is op hoe je nu over geld denkt.

Younglink kijkt terug op een super geslaagde avond waarin veel kennis over verschillende financiële onderwerpen is gedeeld.

Bij deze willen we TKP Pensioen nogmaals bedanken voor het hosten van deze avond.

Share This Event

bottom of page