top of page

wo 02 nov

|

Groningen

Ik weet je wachtwoord! 🔒

Hallo123, w8w00rd en 123456. Heb jij wel eens één (of meerdere) van deze wachtwoorden gebruikt? Dan is er een grote kans dat jouw gegevens, documenten en foto’s binnenkort op straat liggen. Maar geen paniek, Younglink schiet te hulp!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ik weet je wachtwoord! 🔒
Ik weet je wachtwoord! 🔒

Datum & plaats

02 nov 2022, 19:00 – 21:30

Groningen, Viaductstraat 3-6, Viaductstraat 3-3, 9725 BG Groningen, Nederland

Over het event

Op woensdag 2 november organiseren we een interactieve lezing met niemand minder dan Daniël Verlaan. Zo helpen we jou slimmer, bewuster en veiliger je online leven te bewaken.

Over Daniël Verlaan 

Daniël is techjournalist bij RTL Nieuws, waar hij voor televisie en het internet verhalen maakt over de duistere kant van het internet. Denk aan hackers, malware en phishing, maar ook aan datalekken en het dark web. In 2020 bracht hij zijn boek ‘Ik weet je wachtwoord’ uit, dat inmiddels een bestseller is in Nederland. En daar stopt het niet, want vanaf 12 oktober is zijn gelijknamige docuserie te zien op Videoland.

Wat ga je leren? 

In zijn talk neemt Daniël je mee in een van zijn undercover-onderzoeken. Dat is niet alleen spannend en duister, maar vooral; heel leerzaam. Je leert namelijk hoe hackers inbreken in de cloud en wat voor informatie daar allemaal te vinden is. En natuurlijk hoe je je daartegen kunt beschermen. Daniël neemt je mee in de basisprincipes van online veiligheid, die zowel privé als professioneel enorm belangrijk zijn!

Kom vooral niet alleen! Dit is bij uitstek een onderwerp dat ook interessant is voor je collega’s. Normaliter zijn alleen young professionals (van de aangesloten Noorderlink organisaties) welkom bij de events van Younglink, maar nu ben je vrij een collega mee te nemen. Natuurlijk moet diegene zich nog wel even aanmelden. Als kers op de taart gaan jullie niet met lege handen naar huis, jullie krijgen namelijk een eigen kopie van het boek ‘Ik weet je wachtwoord!’

Praktische informatie 

Locatie 

De Puddingfabriek

Viaductstraat 3-3, 9725 BG Groningen

 

Programma

  • 18:30-19:00 uur - inloop
  • 19:00-20:00 uur - lezing
  • 20:00-20:30 uur - vragen vanuit het publiek
  • 20:30-21:30 uur - borrel

Kosten 

Toegang is gratis! En dan krijg je ook nog eens het boek cadeau. Wat wil je nog meer? 😉 Oh ja, een rondje van ons, die krijg je ook!

Parkeren 

Bij de Puddingfabriek is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. We raden je daarom aan om je auto te parkeren in parkeergarage Rademarkt of parkeergarage Oosterpoort. Het is dan nog zo’n 6 minuten lopen naar de Puddingfabriek.

Natuurlijk is het nog gezonder om de fiets te pakken. Je kunt je fiets eenvoudig op locatie in de fietsenstalling kwijt. Kom je met het OV? Dan is het slechts een paar minuutjes wandelen vanaf hoofdstation Groningen.

Share This Event

bottom of page