top of page

do 28 feb

|

Groningen

Robot vs mens: wie heeft de toekomst?

We leven in een wereld met steeds meer robots. Hoe zit de wereld er over een paar jaar uit met al die artifical intelligence om ons heen?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Robot vs mens: wie heeft de toekomst?
Robot vs mens: wie heeft de toekomst?

Datum & plaats

28 feb 2019, 19:00 CET

Groningen, Groninger Forum, 9711 PC Groningen, Nederland

Over het event

We leven in een wereld met steeds meer robots. Hoe zit de wereld er over een paar jaar uit met al die artifical intelligence om ons heen? Deze vragen, en meer, zijn behandeld tijdens het younglink evenement op 28 februari. Maar liefst 70 young professionals woonden de avond in het Groninger forum bij, met presentaties van Professor Niels Taatgen en uroloog Hylco Wiarda.

Artificial Intelligence

Prof. Niels Taatgen van de Rijksuniversiteit Groningen vertelde ons hoe we kunstmatige intelligentie kunnen gebruiken en toepassen in ons werk en leven. Hij is van mening dat we niet vervangen kunnen worden door computers, maar dat we juist moeten gaan samenwerken met computers. Zijn presentatie ging in op de historie van kunstmatige installatie, de globale principes achter zelflerende systemen en de toekomst van AI. De eindconclusie was dat systemen nog lang geen bewuste keuzes kunnen maken, en vooral handig zijn voor specifieke toepassingen. Mensen zullen dus nog lang nodig zijn om computers die specifieke taak uit te laten voeren!

Opereren met Da Vinci

Dat samenwerken met een robot nu ook al gebeurt, bewees Uroloog Hylco Wiarda. Hij staat regelmatig met een robot, genaamd Da Vinci, in de operatiekamer van het Martiniziekenhuis. De presentatie besloeg de principes achter de robot, de opleiding om met de robot te mogen opereren en de daadwerkelijke toepassing. Zo werd onder andere getoond hoe de robot het vel van een druif af kon pellen en konden we via film een echte operatie uitgevoerd met robot bijwonen.

Meet en greet met een robot

Zoals altijd werd de avond afgesloten met een borrel. Tijdens de borrel kon kennis worden gemaakt met een robot. Davey Smand ontwierp een knuffel robot als kunstproject. Tijdens de borrel kon kennis worden gemaakt met de robot, en het verhaal achter de vormgeving hiervan.

We kijken terug op een geslaagde avond met interessante sprekers over verschillende aspecten van robotisering in de samenleving.

Share This Event

bottom of page