No Farmers No Food 2016


Met mooi technisch weer en een groep enthousiaste younglinkers zijn wij gisteren de wereld van de duurzame akkerbouw en aardappelen ingedoken. Nieuwsgierig hoe de dag is verlopen? We hebben het op beeld! ​

No Farmers No Food In je baan draait het om targets, deadlines en een leven lang leren. Als je na je werk ‘s avonds thuis komt, vind je het na een drukke dag doodnormaal dat je kunt genieten van je welverdiende maaltijd.

Maar hoe komt die maaltijd nu eigenlijk tot stand voordat jij je ingrediënten koopt bij de supermarkt? Voor welke innovatieve uitdagingen staat de voedingsmiddelenindustrie? Wat is ondernemerschap in de agrarische sector?

Het gezegde “No Farmers No Food” is het Noorden niet onbekend. Ondanks dat elke noorderling het gezegde kent, hebben maar weinigen zicht op de gehele voedselketen. Avebe nodigt ons van harte uit om een kijkje te nemen in de agrarische wereld en ons meer te leren over samenwerking en ondernemerschap binnen deze sector.

Sneak peak programma

We gaan een bezoek brengen aan een agrarische ondernemer met aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Vervolgens zetten we de reis voort naar Avebe, een internationale coöperatie die wereldwijd een hoofdrol speelt in de vermarkting, ontwikkeling en productie van aardappelzetmeel en -eiwit. Avebe haalt alles eruit wat er in zit; op het gebied van aardappelzetmeel is het bedrijf absolute marktleider en werkt zij nauw samen met haar telers en klanten om de aardappel maximaal tot waarde te brengen.

Er is plek voor maximaal 40 YoungLink’ers, dus meld je snel aan!

Datum: Woensdag 7 september 2016

Verzamellocatie: Centraal Station Groningen

Tijd: 12:00 - 18:00 uur

Ben je benieuwd wie zich al heeft aangemeld? Bekijk hier het deelnemersoverzicht >>

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle