Februari event (i.s.m. Jong Rabo): Burn-out: nu even ophouden met maar doorgaan


Je hoort het steeds vaker; de burn-out. Is net de ene collega weer voorzichtig aan het werk, valt de volgende om. Burn-out klachten komen steeds vaker voor onder startende professionals. De werkdruk ligt hoog en vaak komt daarbij kijken dat jonge mensen veel van zichzelf vragen.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst die gezamenlijk georganiseerd wordt door Younglink en Jong Rabo, willen we erachter zien te komen waar een burn-out precies vandaan komt, wat de eerste symptomen zijn en heel belangrijk: hoe we het kunnen voorkomen. De insteek van de avond is om niet alleen de psychische kant van het ontstaan van stress en burn-out te belichten, maar juist ook eens te kijken naar welke fysieke elementen een rol spelen en hoe je hierover zelf de controle kunt houden. Want als je leeft als een topsporter in je dagelijks leven, zorg dan ook voor jezelf als een topsporter, op alle vlakken!

We beginnen de avond met een lezing van drs. en internationaal spreker Geja Heinen. Zij zal vanuit haar vakgebied van de evolutionaire gezondheidskunde belichten wat er gebeurt in het lichaam bij stress en burn-out, waarom en welke tekorten er ontstaan en hoe met een gezonde leefstijl stress gehanteerd en een burn-out voorkomen kan worden. Je zult versteld staan van de nieuwe inzichten die Geja aanreikt voor een compleet andere benadering van stress en burn-out preventie.

Na de lezing gaan we zelf actief aan de slag met een aantal workshops. Je kunt kiezen uit vier verschillende workshops, allemaal gericht op het geven van tips en trucs om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen naast je werk.

De volgende workshops worden aangeboden:

Workshop 1: Hoe dagdromen, lanterfanten en spelen een burn-out kan voorkomen

Door Anouk Wortel van AnnaNouka Coaching.

Een burn-out: dat wil je het liefst voorkomen of je wilt er zo snel mogelijk van af. Rust nemen en niks doen is niet altijd de beste optie. Je hoofd is helemaal niet rustig. Hij zit vaak vol met onrust. Wij Millenials staan altijd maar AAN! Hoe zorg je er nou voor dat je af en toe die AAN/UIT knop vindt en je stresslevels laat dalen? Tijdens deze workshop wordt uitgelegd wat het belang is van spelen, dagdromen en lanterfanten.

Workshop 2: Pilates

Door Floor Bosch.

Heb jij behoefte aan balans tussen lichaam en geest? Zoek jij een work-out die zorgt voor een goede lichaamshouding, sterke spieren en lenigheid? Dan heb je tijdens deze workshop de kans om te kijken of Pilates bij je past!

Workshop 3: Hardloop clinic

Door running therapeute Goudje Haadsma van RunFree Groningen.

In deze actieve hardloop-clinic richten we ons op 'energiezuinig' en ontspannen lopen. Hiermee leer je hoe je hardlopen beter vol kunt houden en hoe je er meer plezier uit haalt. Dit doen we door voor, tijdens en na het lopen ademhalingsoefeningen te doen en een stukje techniek te oefenen die bijdraagt aan een gezonde manier van hardlopen. Je leert wat voor effecten hardlopen kan hebben en hoe je het kunt gebruiken om meer vrijheid en rust te ervaren in hectische tijden.

Workshop 4: Voeding in balans

Door Lorraine Luchjenbroers van 1Balance.

Tijdens de interactieve workshop over gezonde voeding legt voedingsdeskundige Lorraine Luchjenbroers van 1BALANCE uit wat een gezonde balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten is en hoe je lichaam deze drie nutriënten gebruikt. Daarnaast krijg je praktische tips om gezonder te eten en/of af te vallen en snel en effectief je leefstijl aan te passen. Ook de gezondste versie van jezelf worden? Geef je dan op voor deze workshop.

Planning van de avond:

18.30-19.00: Inloop

19.15-20.15: Start en lezing door Geja Heinen

20.15-20.30: Pauze

20.30-21.30: Workshops

21.30-21.45: Plenair einde

21.45-22.30: Borrel

Meld je nu snel aan voor de bijeenkomst: ‘Burn-out: nu even ophouden met maar doorgaan’ en geef tijdens het aanmelden de voorkeur van je workshop aan. VOL=VOL!

Tot ziens op 22 februari!

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle