Food & Health: de hype voorbij


Je kunt tegenwoordig niet om voedingshypes heen, het lijkt wel of elk jaar weer een nieuwe voorbij komt. Is het niet een voedselzandloper, dan is het wel superfoods of een Paleodieet. Is dit daadwerkelijk een trend, of kunnen we een duidelijk patroon zien? Wat kunnen we in de toekomst verwachten op dit gebied?

Tijd om een stapje terug te doen en te kijken naar de geschiedenis (en toekomst) van Food & Health. Tijdens dit evenement zal dr. Rina Knoeff (Rijksuniversiteit Groningen), o.a. verbonden aan de Aletta Jacobs School of Public Health, dieper ingaan op de geschiedenis van voeding en gezondheid. Isabelle Blaes (leefstijlcoach bij Visiom) begeleidt dagelijks mensen naar een gezonde leefstijl. Ze weet als geen ander hoe je hypes moet beoordelen en in een wirwar van informatie zo goed mogelijk gezonde keuzes kunt maken.

Natascha Assies (Bewegingswetenschapster Medisch Centrum Zuid) zal meer vertellen over een ontwikkeling die zich in de toekomst van gezondheid steeds verder zal uitbreiden: the Quantified Self. Denk hierbij aan de integratie van technische toepassingen in je leven voor zeer specifieke dataverzameling. Een FitBit is nog maar het begin! We zullen het evenement toepasselijk aankleden met gezonde hapjes en uiteraard een borrel. Schrijf je snel in! Datum: 30 januari Tijd: 19.00 - 21.30 Locatie: Noorderpoort Sportcentrum Europapark (Helperpark 306, 9723 ZA Groningen)

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle