Tijd voor een echt gesprek: Joris Luyendijk over diversiteit en gelijkheid - 31 oktober 2019


Afgelopen 31 oktober zette Joris Luyendijk ons een spiegel voor: hoeveel van de zeven vinkjes heb jij? Grote kans dat wanneer je een (1) hetero, (2) witte (3) man bent met een (4) hoge opleiding (5) seculier bent opgevoed door (6) hoog opgeleide ouders en (7) ABN sprekend, je de wind flink van voren hebt gehad. Deze kleine groep mensen (<1%) bezit vrijwel alle belangrijke posities in onze maatschappij en beslist voor de overgrote meerderheid (>99%). Hoe kan dit? Is dit de uitzondering op de regel of 'het normaal'? Laten we om ons heen kijken en toewijding aanmoedigen. Weet hoeveel iemand moet knokken om op dezelfde positie als jij te komen wanneer diegene minder vinkjes heeft. Wees dankbaar voor wat je hebt en help een ander!

Foto's: Merel Jonkheid

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle