- UITGESTELD ivm CORONAVIRUS - Klimaatverandering: hoe (over)leven wij in 2080?

DIT EVENEMENT WORDT TOT NADER BERICHT UITGESTELD

Vanwege de aangescherpte richtlijnen rondom het Coronavirus is besloten om het evenement van 19 maart tot nader bericht uit te stellen. Of er een nieuwe datum wordt vastgesteld, en zo ja, wanneer, wordt op een later moment bepaald.

Officieel statement: https://noorderlink.nl/events/informatie-ivm-coronavirus

Gaan we in de toekomst ons voedsel op Mars verbouwen? Younglink duikt in de wereld van de ecologie! Klimaatverandering, het is een term die veel voorbijkomt. Maar wat houdt dit precies in voor ons dagelijkse leven? Gaan we dit merken in de Nederlandse natuur? Kunnen we ons voedsel nog wel op dezelfde manier blijven verbouwen? Op donderdag 19 maart kijken we samen met dr. ir. Wieger Wamelink naar de gevolgen van klimaatverandering in zowel positieve als negatieve zin. Zo zullen er de komende jaren planten verdwijnen uit het Nederlandse landschap, maar zullen er ook nieuwe planten en gewassen gaan groeien. Gaat ons landschap er hierdoor ook anders uitzien? Wieger Wamelink onderzoekt het verbouwen van planten en gewassen op Mars. “Als ruimtereizigers in de toekomst langere tijd op de maan en op Mars willen verblijven, dan zullen ze daar voedsel moeten gaan verbouwen. Maar kan dat wel? Is plantengroei mogelijk op de bodems van die hemellichamen.”, aldus Wamelink.

Over dr. ir. Wieger Wamelink dr.ir. G.W.W. (Wieger) Wamelink is Ecoloog en exobioloog (ruimtelandbouwer) aan Wageningen University & Research. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het effect van bodem en klimaat op plantengroei. Sinds 2013 houdt hij zich ook bezig met een onderzoek naar plantengroei op Mars en de maan.

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle