De jongeren van betekenis met o.a. Talitha Muusse

Jongeren moeten écht een rol op gaan eisen in de hoge lagen van organisaties. Niet een stem laten horen, niet een toffe pitch over frisse vernieuwende ideeën. Nee, echt meebeslissen. Alleen dan wordt er rekening gehouden met een generatie die het de komende jaren en decennia pittig gaan krijgen. Denk huizenmarkt, denk arbeidsmarkt, denk klimaatverandering. Dat is de oproep van Talitha Muuse geweest op ons online evenement: De jongeren van betekenis.


Samen met dagvoorzitter Bram Esser en specialisten Ina Ahuis en Rients Verschoor hebben we besproken waarom jongeren er toe doen, welk positief effect het heeft wanneer jongeren in de top van de organisatie zitten en een aantal lessen voor organisaties die dit faciliteren.


Heb je het evenement gemist? Geen probleem! Kijk 'm hier terug:En natuurlijk heel veel dank voor het faciliteren van dit evenement in deze rare tijden: Stadslab Groningen!


De sprekers

Ina Ahuis is gefascineerd door het thema ‘leren in organisaties’ en leerde zelf door voor verschillende organisaties vanuit verschillende posities aan de slag te gaan. Haar kracht? Werken aan samenwerkingsvraagstukken; als organisatieadviseur, docent/trainer of als coach. Ze is gespecialiseerd in de ontwikkeling van betekenisvolle werkrelaties en schreef daar onlangs een boek over.


Bram Esser is onze tweede gast en tevens dagvoorzitter op 17 maart. Hij is publicist, filosoof en ontdekkingsreiziger van het alledaagse. Schrijft essays, verhalen en maakt videoreportages en podcasts. Je kunt hem kennen van zijn boeken De Sollicitant, Kustverhalen of Snelwegverhalen. Maar ook op de Urban tours van het Noorderzon - Festival of Performing Arts & Society was hij aanwezig.


Ook Rients Verschoor schuift zijn stoel aan. Hij ontdekte na zijn studie dat Groningen veel meer is dan enkel een studenten-/studiestad. Als bestuurslid van de marketingcampagne GroningenLife! maakte hij studiekiezers enthousiast voor Groningen en als voorzitter van denktank TalentWeb Groningen keek hij naar het Noorden als springplank voor young professionals. Hij is ondernemer en onder andere betrokken bij Vonk, waar hij multi-company traineeships opzet om jong talent en ambitieuze organisaties in Noord-Nederland aan elkaar te verbinden.


En dan last but not least Talitha Muusse. Ze is slechts 29 jaar oud en groeide in korte tijd uit van ondernemende student tot millennial expert. Ze is het gezicht van de coalitie-Y, de jongste commissaris van Nederland en sinds kort presentatrice van Op1. Ze spreekt over de kenmerken en drijfveren van de millennials, en slaat in haar verhaal ook een brug naar de samenwerking met andere generaties op de werkvloer.


Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle