Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

 • LinkedIn
 • Instagram
 • Facebook - Black Circle
 • Twitter - Black Circle
Younglink
Informeel netwerken tijdens informatieve activiteiten.

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk. Circa 10 keer per jaar organiseert Younglink een activiteit om jou de kansen van de noordelijke arbeidsmarkt te laten zien of om je als persoon verder te ontwikkelen. Dit kan een lezing zijn over het geheugen, een workshop over kernkwaliteiten of een busreis door de regio. Wij hopen jou iedere keer weer te verrassen.  Dit in combinatie met een gezellige netwerkborrel om ook op informele wijze contacten op te doen.

Actieve leden: even voorstellen!

Als actief lid zijn we verantwoordelijk voor het organiseren van events, het Younglink-Grow coachingstraject en alle overige zaken die nodig zijn om van Younglink een succes te maken. Benieuwd wie we zijn? Wij stellen ons graag eventjes voor!

Alianne stelt zich binnenkort voor.

ALIANNE

Even voorstellen, ik ben Brechtje. Ik werk bij TKP Pensioen als communicatieadviseur.
Ik hoor je denken, TKP?! Wat is TKP? TKP is een pensioenuitvoeringsorganisatie in Groningen. In feite nemen we al het werk van pensioenfondsen uit handen en regelen we onder andere de administratie, financiën en communicatie van 23 pensioenfondsen in Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie (website, campagnes en andere projecten) van 3 van deze pensioenfondsen. 

In mijn vrije tijd bak, kook en dans ik graag. Bij Younglink houd ik me, naast het organiseren van events, samen met Marten en Nynke vooral bezig met de website en zit ik achter de sociale media.

BRECHTJE

Hoi, ik ben Eline, werkzaam bij TKP Pensioen als ketenmanager. Binnen de keten verzorgen we de administratieve dienstverlening voor een aantal pensioenfondsen. 

Het organiseren van evenementen voor Younglink doe ik alweer bijna drie jaar. Erg leuk om naast mijn baan een bijdrage te mogen leveren aan Younglink! 

Samen met Griëtte vorm ik de link tussen Noorderlink en Younglink. Op die manier zorgen we er gezamenlijk voor dat we zoveel mogelijk ervaringen kunnen delen én we ons netwerk blijven vergroten. 

Daarnaast ben ik een echt gezelligheidsdier en geniet ik van borrelen met vrienden. Door een leuke wijncursus heb ik inmiddels de smaak van wijnproeven goed onder de knie :-).

ELINE

Hoi! Ik ben Griëtte en ben 3 dagen per week te vinden bij Noorderlink, waar ik werk als Event Manager. Ik hou van plannen, organiseren, orde houden in de chaos; dus ik zit perfect op mijn plek;-). Wil je meer weten over Younglink? Dan kan ik je daar alles over vertellen, want Younglink is onderdeel van mijn werk en met dit aan Noorderlink verbonden platform voor young professionals houd ik me ook dagelijks bezig. De 4 dagen die ik niet werk kun je me vinden in de kinderboerderij met onze prachtige dochter Loïs, in de stad met vrienden en een wijntje, lekker uit eten met mijn man Rutger of zwetend in het park aan het bootcampen.

GRIETTE

Hi, ik ben Mark Rutgers en werkzaam bij de Gemeente Groningen als adviseur van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg (directie SPOT). Binnen de gemeente vervul ik meerdere taken om zo nieuwsgierig te blijven en het optimale uit mijzelf te kunnen halen. Zo ben ik voorzitter van het Jongeren Netwerk van de Gemeente Groningen, werk ik als Officier van dienst bij de Veiligheidsregio en maak ik deel uit van verschillende projectgroepen, zoals de harmonisatie van de oud Gemeentes Haren, Ten Boer en Groningen.

Sinds 2017 ben ik actief lid bij Younglink. Het geeft het mij enorm veel energie om met de andere actieve leden de events van Younglink te organiseren. Samen met Griëtte hou ik grip op de financiën en met een grotere groep houden wij de banden met de organisaties warm. Younglink geeft de mogelijkheid om verder te kijken dan je eigen organisatie en kennis te maken met andere jongeren die willen netwerken. Het helpt mij om beter te weten wat ik wil.

Om goed tot rust te komen reis ik veel om even helemaal weg te zijn, ga ik tot het naadje tijdens cross-fit en drink ik iets teveel drankjes samen met m’n vrienden 😊  

MARK

Hi! Ik ben Nicole en als recent gepromoveerde arts momenteel werkzaam bij de (kinder) psychiatrie bij Lentis.

Bij Younglink help ik mee met de organisatie van evenementen en als Younglink ambassadeur hou ik contact (met name door veel gezellige koffie afspraken) met de aangesloten Noorderlink organisaties. Tevens organiseer ik samen met Donald en Johan de niet onbelangrijke  sociale borrels en etentjes van Younglink. In mijn ‘vrije tijd’ ben ik bezig met het schrijven gedichten en het eerste kinderboek is de maak. Wakker maken kun je me voor een mooi festival, buiten ontbijten of struinen over een rommelmarkt.

NICOLE

Hoi! Mijn naam is Rebecca en ik vind het leuk om mensen op een positieve manier nieuwe vaardigheden aan te leren. Daarom werk ik als communicatietrainer bij het UMCG/Rijksuniversiteit te Groningen. In mijn vriendenkring ben ik degene die komt met ideeën voor sociale activiteiten en leggen zij maar al te graag de organisatie taken bij mij neer. Zodoende ben ik bij Younglink terecht gekomen waar ik met plezier evenementen organiseer voor Young professionals. Altijd in voor een gezellige borrel! Ok doei.

REBECCA

Hoi, ik ben Annemijn en sinds 3 jaar actief lid bij Younglink. In het dagelijks leven ben ik data analist bij New Nexus in Tynaarlo. Hier helpen we meerdere bedrijven uit het noorden om hun data om te zetten in waardevolle inzichten. Elk bedrijf heeft tegenwoordig data maar gebruikt het vaak niet in zijn voordeel. Ik help bedrijven graag om hun data zo te gebruiken dat ze er ook slimmer van worden.  Naast mijn werk ben ik actief lid bij Younglink. Ik help mee met het organiseren van de events en ben er mede verantwoordelijk voor dat we nu ons eigen Younglink Grow coachingsprogramma hebben. Het leuke aan Younglink vind ik de enorme achterban die het heeft. Toen ik klaar was met studeren merkte ik dat veel studiegenoten uit het noorden vertrokken. Ik was namelijk erg benieuwd wie die jongeren zijn die ook in het noorden werken en welke banen ze hebben. Want eerlijk gezegd als net afgestudeerde heb je geen idee wat het noorden te bieden heeft op het gebied van werkgelegenheid. Younglink laat je kennis maken met de werkgelegenheid in het noorden, zowel werknemers met zeer veelzijdige functies als wel de tientallen werkgevers die bij Younglink zijn aangesloten.

ANNEMIJN

Hi! Ik ben Donald van Rosmalen, werkzaam bij Ordina als Technisch Oracle consultant dit wil in het kort zeggen dat ik zorg dat databases en applicaties blijven draaien, en adviseer rondom IT/Infra vraagstukken.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan verschillende (vecht)sporten, motorrijden en hou ook wel van een biertje of wijn op zijn tijd.

Voor Younglink organiseer ik samen met de actieve leden onze events en doe dat al 3 jaar met veel plezier. Verder hou ik mij bezig met het sociale gedeelte voor de actieve leden. Mocht je een keer koffie willen drinken dan heb ik het liefste een dubbele espresso, echter een enkele is ook prima!

DONALD

Hai, Ik ben Floor, werkzaam bij mbo ROC Noorderpoort in Groningen als coördinator Vitaliteit. Dit betekent dat ik voor medewerkers en studenten programma's en activiteiten ontwikkel die bijdragen aan regie op eigen vitaliteit. In mijn werk ben ik bezig met onderwijsontwikkeling, sport- en leefstijllessen, verbinding met externe partijen en het organiseren van evenementen. 

Bij Younglink organiseer ik samen met andere actieve leden events voor young professionals. 

Samen met Mark, Donald, Alianne, Nicole en Rebecca kom ik op bezoek bij aangesloten organisaties om een kop koffie te drinken en in gesprek te gaan over onze events en Younglink-Grow.

Oja, nog even over mijn passies; mijn dochtertje Lauren, lekker koken en eten, een dansje op zijn tijd en sporten (pilates, crossfit en dans).

FLOOR

Hoi! Ik ben Johan, werkzaam bij de RDW als system engineer. Misschien een beetje een vage term (zoals wel meer termen in de ICT ;)), maar in het kort houd ik mij bezig met het door ontwikkelen van systemen waar de software van de RDW op draait. Mocht je bijvoorbeeld een kenteken op de RDW site raadplegen, dan kijk je naar schermen die op systemen van mijn team draaien.

Voor Younglink houd ik mij, naast het organiseren van evenementen, bezig met de contacten met de bij Noorderlink aangesloten organisaties, en organiseer ik samen met Alianne, Annemijn en Mark het Younglink-Grow programma. Ik heb aardig wat hobby’s (teveel eigenlijk), de voornaamste zijn gezellig bij vrienden langs en knutselen aan mijn auto.

JOHAN

Hoi! Ik ben Marten, werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen als communicatiemedewerker. In een kleine notendop houd ik me bezig met het aantrekken van (internationale) studenten voor de Faculty of Science and Engineering. 

Elk jaar organiseer ik met een aantal andere actieve leden onze toffe Younglink evenementen. Ook probeer ik met Brechtje en Nynke onze ‘smoel’ wat op te leuken. Zorgen dat we als Younglink online zichtbaar zijn en wanneer we dit zijn, er zo goed mogelijk uitzien. Een soort digitale make-up artiest dus :P

Daarnaast ben ik aardig sportief (gym, fietsen, hardlopen) en kun je me vinden op fijne festivals!

MARTEN

Hi! Ik ben Nynke, werkzaam bij de Hanzehogeschool Groningen als communicatieadviseur en woordvoerder. Sinds februari 2019 ben ik actief lid bij Younglink en help ik mee met het organiseren van evenementen en het goed (online) zichtbaar zijn van Younglink, samen met Marten en Brechtje. Het leuke van Younglink vind ik dat er volop gelegenheid is om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken. Ook vind ik het leuk om iets voor de young professionals in het Noorden te kunnen doen.
Mijn hobby’s zijn reizen, muziek en ik hou ervan om veel buiten te zijn (wandelen, fietsen, hardlopen).

NYNKE

Met ervaring in evenementen organiseren ben ik bij Younglink aangehaakt om mijn passie en kennis te delen. Mijn naam is Sharon en ik werk als projectmanager voor het Groningen Congres Bureau. Kort samengevat ben ik verantwoordelijk voor de volledige organisatie van zo’n vijf tot tien congressen per jaar, met focus op voortgang- en kwaliteitsbewaking. Bij Younglink denk ik mee over de “puntjes op de i” van de evenementen en het uitbreiden van het Younglink netwerk. Verder ben ik dol op lekker eten en borrelen, koken én live muziek!   

SHARON

Noorderlink

Younglink is een onderdeel van Noorderlink. Noorderlink is een samenwerkingsverband van meer dan 40 grote bedrijven in Noord Nederland op het gebied van HR.
Lees meer over Noorderlink op www.noorderlink.nl

Is jouw organisatie ook lid van Noorderlink?:

 • Alfa College

 • Avebe

 • Bevolkingsonderzoek Noord

 • Centraal Justitieel Incassobureau

 • De Zijlen 

 • Dienst Uitvoering onderwijs

 • Drenthe College 

 • Gasterra 

 • De N.V. Nederlandse Gasunie

 • Gemeente Assen 

 • Gemeente Emmen

 • Gemeente Groningen

 • Groningen Seaports

 • Hanzehogeschool Groningen

 • Koninklijke Wagenborg

 • Lentis 

 • Martini Ziekenhuis 

 • Ministerie van EZK

 • Menzis 

 • NAM

 • NDC Mediagroep

 • NHL Stenden hogeschool

 • Noorderpoort

 • Nouryon

 • Onderwijsgroep Noord 

 • Provincie Drenthe

 • Provincie Fryslân

 • Provincie Groningen  

 • Rabobank 

 • Randstad-Yacht 

 • Nationale Politie

 • RDW

 • Rijksuniversiteit Groningen 

 • sSw

 • SVB

 • SWNN

 • TKP Pensioen

 • UMC Groningen

 • UWV District Noord

 • Vanboeijen

 • Veiligheidsregio Groningen

 • Waterbedrijf Groningen 

 • Waterschap Noorderzijlvest 

 • Waterschap Vechtstromen 

 • Wetterskip Fryslân