Younglink Grow - groei met ons mee!

-- Inschrijvingen 2020 is gesloten --

Younglink Grow

 

Younglink Grow is een coachingstraject waarbij young professionals coaching of advies kunnen krijgen van ervaren werknemers van andere Noorderlink organisaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een specifieke vraag over loopbaanontwikkeling, de wens om een vaardigheid (verder) te ontwikkelen, of de behoefte om eens met iemand te sparren over andere loopbaan gerelateerde zaken. 

In de FAQ's kun je nog veel meer informatie vinden over dit traject!

Tweede versie van start

Eind juni 2020 zijn we van start gegaan met onze tweede editie van Younglink Grow. Dit jaar hebben we 25 koppels kunnen maken die hopelijk weer veel van elkaar kunnen leren! Later zal op deze webpagina updates worden gegeven en een platform worden geboden aan huidige deelnemers.

Eind 2019 hebben we onze eerste editie afgerond. Uit de vele verhalen die hier uit zijn gekomen, hebben we er ééntje gekozen om meer uit te lichten als mooi voorbeeld van een mogelijk resultaat. Namelijk Samantha Janssen die haar sluimerende ambitie om weddingplanner te worden concreet heeft gemaakt :)

 

Terugblik eerste editie - Samantha Janssen

Samantha wist het na Younglink Grow zeker: ze pakte een nieuwe uitdaging aan en werd weddingplanner. 

Samantha Janssen deed mee aan Younglink Grow. Ze werkte full time, maar vroeg zich af of ze haar passie en kriebels voor een ander soort evenement niet óók moest najagen. Tijdens haar studie schreef ze een scriptie over het plannen van bruiloften: “En toen begon ik te twijfelen: misschien moet ik naast mijn baan iets voor mezelf beginnen als weddingplanner? Maar ja, dat is nogal een stap. Daarom besloot ik om mee te doen aan het programma Younglink Grow.”

Begin 2019 ging het programma Younglink Grow van start. Coachees werden gekoppeld aan coaches. Samantha werd gekoppeld aan haar coach Marga en daarmee startte het traject. Vanuit Younglink werden er drie bijeenkomsten georganiseerd en tussendoor konden coachees en coaches naar behoefte afspraken maken. “Marga ondersteunde me heel erg en liet mij inzien dat de obstakels die ik zag om voor mezelf te beginnen best mee vielen. Uiteindelijk stelde ze me de vraag: Waarom doe je dit niet gewoon?”

En zo geschiedde: ruim een half jaar geleden begon Samantha haar eigen zaak: Evelynn Flores en mag ze zichzelf officieel Wedding Planner noemen. En of ze spijt heeft van deze keuze? “Integendeel, het is een van de beste keuzes die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.”

FAQ 

 

Q - Wat is het doel van Younglink Grow? 

A - YL Grow heeft als doel het verbinden van Younglink leden met professionals binnen het younglink netwerk, om zo een situatie te laten ontstaan waarbij mensen van elkaar kunnen leren. 

Q - Wie kan deelnemen aan het Younglink Grow Traject? (inschrijving is inmiddels gesloten)

A - Iedereen die bij een organisatie werkt die is aangesloten bij een younglink organisatie en niet ouder is dan 35 jaar. 

Q - Hoe lang duurt dit traject? 

A - Het traject wordt verspreid over het jaar en omvat ongeveer acht tot negen maanden. De intensiviteit van het traject is erg afhankelijk van jouw vraagstuk en de behoefte die jij zelf hebt. Er is gekozen voor deze duur, zodat je ook de tijd hebt om te experimenteren en te leren toepassen, zodat je het uiteindelijk kunt implementeren in de praktijk. 

Q - Wat doet Younglink voor ons tijdens dit traject? 

A - Onze waarde zit hem vooral in het matchen van vraag en aanbod. Daarna geven we jullie natuurlijk wat handvaten, zodat je wat ideeën hebt over de manier waarop je dit traject invulling wilt geven. Denk aan de Younglink Grow Community waarin je ervaringen van andere deelnemers leest, en waarin handige content wordt gedeeld. Ook organiseren we een aantal bijeenkomsten, waarop je ervaring met anderen kunt delen en waarop we je proberen te inspireren. 

Q - Als ik me inschrijf, ben ik dan verzekerd van een plek in dit traject? 

A - Als de limiet van 25 deelnemers nog niet is bereikt, dan gaan wij ons best doen om een goede match voor je te vinden. Omdat dit traject alleen succesvol kan zijn met een goede coach die je echt kan helpen, kunnen we je niet garanderen dat je mee kunt doen. Hoe specifieker je vraagstuk, hoe beter wij kunnen matchen! 

Q - Hoe organiseren jullie dit evenement tijdens de corona crisis? 

A - Wij gaan ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk digitaal kunnen starten en ter zijner tijd bepalen we of we de bijeenkomsten digitaal gaan organiseren of dat we weer fysiek bij elkaar kunnen komen. 

Q - Wat doet Younglink Grow met mijn contactgegevens?

A - Door je op te geven, geef je YLG toestemming om je contactgegevens te gebruiken voor de doeleinden van dit programma. Denk aan communicatie en het in contact brengen met je coach. YLG zal je contactgegevens uitsluitend voor deze doeleinden gebruiken.

Q - Wat kost het om mee te doen aan het Younglink Grow Traject?

A - Niks, zolang de organisatie waar jij werkt maar is aangesloten bij Noorderlink /Younglink! 

Q - Hoe kan ik Younglink Grow contacten?
A - Via younglink-grow@noorderlink.nl zijn wij bereikbaar. We  proberen zo snel mogelijk op je vraag te reageren! 

Younglink is een netwerk voor en door young professionals werkzaam bij een organisatie die aangesloten is bij het Noorderlink-netwerk.

Contact
younglink@noorderlink.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle