GROW

Younglink Grow - groei met ons mee!

Aftrap Younglink Grow 2021

Younglink Grow is een coachingsprogramma speciaal bedoeld voor jongeren tot 36 jaar binnen het Younglink netwerk. In dit programma word je als young professional gecoacht door een ervaren medewerker van een Noorderlink organisatie op je eigen coachingsvraagstuk.

 

Op digitale speeddate 

Meld je aan met je coachingsvraagstuk via younglink-grow@noorderlink.nl. Aan de hand van de door jou opgegeven informatie, zoeken wij hier twee potentieel geschikte coaches bij. Aan de hand van een digitale speeddate maak je met beide coaches kennis, en kies je vervolgens de coach van jouw voorkeur. Een goede match is tenslotte belangrijk om een succesvol coachingstraject met elkaar te doorlopen. 

 

Je coachingsvraagstuk 

Een coachingsvraagstuk is natuurlijk voor iedereen verschillend. Dit kan heel concreet zijn, bijvoorbeeld het ontwikkelen/verbeteren van een bepaalde skill. Denk aan het verbeteren van sales skills, assertiviteit of presentatievaardigheden. Maar het kan ook een bredere vraag zijn, denk aan loopbaanoriëntatie vraagstukken of hulp bij het ontdekken van je kwaliteiten. 

 

Duur en opzet traject 

Het coachingstraject gaat van start tijdens een centrale kickoff. Zo heb je ruim de tijd om samen met je coach aan je coachingsvraagstuk te werken. Younglink heeft hierin een faciliterende rol. Samen met je coach bepaal je zelf hoe jouw coachingstraject eruit zal zien. Wij voorzien je van handige tools en tips die je kunt gebruiken tijdens het traject, daarnaast organiseren we een aantal bijeenkomsten.

Younglink staand wit kader .png

Verloop van het traject 

We matchen de young professional op basis van het coachingsvraagstuk, zorgvuldig met een ervaren professional. Hoe beter de klik is tussen de coach en coachee, hoe succesvoller en leuker het traject natuurlijk is! We merken niets voor niets dat veel koppels contact met elkaar blijven houden na afloop van het traject.

 

Younglink Grow is een traject van 8 maanden waarin de coach en coachee naar eigen behoefte  en inzicht met elkaar afspreken. Younglink faciliteert het traject, door bijvoorbeeld inspiratiesessies aan te bieden voor alle deelnemers, en door intervisie momenten te organiseren. In de FAQ’s onder aan deze pagina kun je nog veel meer handige informatie vinden over dit traject!

Ervaringen van Agnes (coach)

Younglink Grow gaat op 24 mei 2021 weer van start. Waarom zou je hier aan mee moeten doen? Agnes maakt er een retorische vraag van: “Waarom niet?”

Afgelopen jaar heeft Agnes als coach meegedaan. “Ik haal zelf veel energie uit mensen die gemotiveerd zijn om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Samen met de combinatie van ontmoeten en netwerken!”

Agnes werd gekoppeld aan Leanne, ook werkzaam in het HR vak. “We hadden absoluut een klik. Onze persoonlijkheden lijken wel wat op elkaar en ik herkende de vragen waar Leanne mee speelde erg vanuit mijn eigen ervaring. We hebben een aantal cases uit haar werk besproken waar ze graag mijn advies over wilde. Met de (online) opdrachten die we vanuit Younglink Grow kregen werd ons contact nog laagdrempeliger. Leuk!”

En als we vragen wat Agnes nou zo leuk vindt aan Grow? “De mogelijkheid dat er ruimte wordt gegeven aan persoonlijke ontwikkeling en er hierdoor een mooie samenwerking kan ontstaan tussen verschillende mensen en organisaties. Leanne en ik hebben nog steeds contact. Binnenkort gaan we een wandeling door de stad maken onder het genot van een koffie to go.”

 

Ervaringen van Samantha (coachee)

Copy of 14_Veiligheidsregio24juni.JPG
Copy of 5_Veiligheidsregio24juni.JPG
Copy of 4Veiligheidsregio24juni.JPG

Een mooi voorbeeld ​

In de editie van 2019 deed Samantha Jansen mee, een mooi voorbeeld van wat voor resultaat Younglink Grow zou kunnen geven.  Zij maakte namelijk haar sluimerende ambitie om weddingplanner te worden waar! 

 

Samantha Janssen deed mee aan Younglink Grow. Ze werkte full time, maar vroeg zich af of ze haar passie en kriebels voor een ander soort evenement niet óók moest najagen. Tijdens haar studie schreef ze een scriptie over het plannen van bruiloften: “En toen begon ik te twijfelen: misschien moet ik naast mijn baan iets voor mezelf beginnen als weddingplanner? Maar ja, dat is nogal een stap. Daarom besloot ik om mee te doen aan het programma Younglink Grow.”

Het programma ging van start, en Samantha werd gekoppeld aan haar coach Marga. Vanuit Younglink werden er drie bijeenkomsten georganiseerd en tussendoor konden coachees en coaches naar behoefte afspraken maken. “Marga ondersteunde me heel erg en liet mij inzien dat de obstakels die ik zag om voor mezelf te beginnen best mee vielen. Uiteindelijk stelde ze me de vraag: Waarom doe je dit niet gewoon?” En zo geschiedde: ruim een half jaar geleden begon Samantha haar eigen zaak: Evelynn Flores en mag ze zichzelf officieel Wedding Planner noemen. En of ze spijt heeft van deze keuze? “Integendeel, het is een van de beste keuzes die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.”

FAQ 

 

Wat is het doel van Younglink Grow? 

YL Grow heeft als doel het verbinden van Younglink leden met professionals binnen het Younglink en Noorderlink netwerk, om zo een situatie te laten ontstaan waarbij mensen van elkaar kunnen leren.
 

Wie kan deelnemen aan het Younglink Grow Traject? 

Iedereen die bij een organisatie werkt die is aangesloten bij een Noorderlink/Younglink organisatie en niet ouder is dan 35 jaar kan deelnemen als coachee.
 

Hoe lang duurt dit traject? 

Het traject wordt verspreid over het jaar en omvat ongeveer acht tot negen maanden. De intensiviteit van het traject is erg afhankelijk van jouw vraagstuk en de behoefte die jij zelf hebt. Er is gekozen voor deze duur, zodat je ook de tijd hebt om te experimenteren en te leren toepassen, zodat je het uiteindelijk kunt implementeren in de praktijk. 
 

Wat doet Younglink voor ons tijdens dit traject? 

Onze waarde zit hem vooral in het matchen van vraag en aanbod. Daarna geven we jullie natuurlijk wat handvaten, zodat je wat ideeën hebt over de manier waarop je dit traject invulling wilt geven. Denk aan de Younglink Grow Community waarin je ervaringen van andere deelnemers leest, en waarin handige content wordt gedeeld. Ook organiseren we een aantal bijeenkomsten, waarop je ervaring met anderen kunt delen en waarop we je proberen te inspireren.
 

Als ik me inschrijf, ben ik dan verzekerd van een plek in dit traject? 

Omdat dit traject alleen succesvol kan zijn met een goede coach die je echt kan helpen, kunnen we je niet garanderen dat je mee kunt doen. Hoe specifieker je vraagstuk, hoe beter wij kunnen matchen! Andersom moet ook jouw vraagstuk van reële aard zijn, en een eerlijke kans van slagen hebben.
 

Hoe organiseren jullie dit evenement tijdens de corona crisis? 

Wij gaan ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk digitaal kunnen starten en ter zijner tijd bepalen we of we de bijeenkomsten digitaal gaan organiseren of dat we weer fysiek bij elkaar kunnen komen. Ook kun je natuurlijk wel 1 op 1 fysiek afspreken als koppel (coach/coachee).

 

Wat doet Younglink Grow met mijn contactgegevens?
Door je op te geven, geef je YLG toestemming om je contactgegevens te gebruiken voor de doeleinden van dit programma. Denk aan communicatie en het in contact brengen van de coach met de coachee en andersom. Vanwege covid werken wij voor nu veelal digitaal, en gebruiken we je mailadres om je uit te nodigen voor een digitale vergadering. YLG zal je contactgegevens uitsluitend voor deze doeleinden gebruiken en niet delen met derden. 

 

Wat kost het om mee te doen aan het Younglink Grow Traject?
Niks, zolang de organisatie waar jij werkt maar is aangesloten bij Noorderlink /Younglink! 

Hoe kan ik Younglink Grow contacten?
Via younglink-grow@noorderlink.nl zijn wij bereikbaar. We  proberen zo snel mogelijk op je vraag te reageren!